در روزگاری که بیشتر مردم سعی میکنند تعهدات کاری، خانوادگی و اجتماعی را در کنار یکدیگر حفظ کنند، رنجبردن از ناراحتی روانی، امری چندان غیرعادی نیست.
شفاآنلاین>سلامت>طبق تحقیق دانشمندان، ناراحتی روانی میتواند خطر ابتلا به بیماری مغزی را تا ۲۴ درصد افزایش دهد.
به گزارش شفاآنلاین: افزایش خطر ابتلا به زوال عقل با استرس زیاد در میانسالیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان در یک مطالعه جدید نشان دادهاند که استرس، عصبیبودن یا خستگی بیشازحد در میانسالی ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.
در روزگاری که بیشتر مردم سعی میکنند تعهدات کاری، خانوادگی و اجتماعی را در کنار یکدیگر حفظ کنند، رنجبردن از ناراحتی روانی، امری چندان غیرعادی نیست. اما محققان در مطالعه جدیدی ادعا میکنند که ناراحتی روانی میتواند خطر ابتلا به بیماری مغزی را تا ۲۴ درصد افزایش دهد.
تیمی از محققان دانشگاه هلسینکی ۶۹ هزار نفر با حداکثر سن ۴۵ سال را مورد بررسی قرار دادند و از شرکتکنندگان خواستند تا پرسشنامههایی را درباره علائم روانشناختی خود پر کنند. تجزیهوتحلیل آنها نشان میدهد کسانی که اغلب از استرس، افسردگی، عصبیبودن یا خستگی رنج میبرند، ۱۷ تا ۲۴ درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل بودهاند.
دانشمندان معتقدند؛ دلیل وجود چنین ارتباطی هنوز نامشخص است، اما نکته مهم درک عوامل خطر بیماری خواهد بود. در این مقاله که توسط نشریه Jama Network Open منتشر شده است، محققان توضیح میدهند:
«با رشد جمعیت، اختلالات مربوط به حافظه شایعتر میشود. بهطور طبیعی، این امر درک عوامل خطر آنها را مهم میکند. مخصوصاً از دیدگاه روانپزشکی، بسیار جالب است که از طریق مدلسازی دقیق، ارتباطی بین علائم مرتبط با پریشانی روانی و یک بیماری ارگانیک مغز برقرار کردهایم. در این مطالعه، علائم پریشانی روانی بهطور قابلتوجهی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل به هر دلیلی مرتبط بوده است.»